Skip to main content

Κούβελας: Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε το αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για την απαλλαγή των οχημάτων της από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας

Το αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για την απαλλαγή των οχημάτων της (τρία οχήματα και μία μοτοσικλέτα) από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε ως αναφορά προς τα αρμόδια υπουργεία (υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και υπουργείο Οικονομικών) ο βουλευτής της ΝΔ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας.

«Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλύπτει με δικά της μέσα όλα τα κόστη της συμμετοχής των μελών της, σε κάθε περιστατικό έκτακτης ανάγκης, προς όφελος των συμπολιτών μας. Είναι λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι θα ήταν επιβεβλημένη και δίκαιη η απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μία πολύ σημαντική ελάφρυνση» τονίζει, στην αναφορά του, ο κ. Κούβελας συμπληρώνοντας ότι τα μέλη της καλούνται να καταβάλουν σε ετήσια βάση για τα τρία οχήματα και τη μία μοτοσυκλέτα που επιστρατεύουν κάθε φορά, όταν καλούνται να επέμβουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο κ. Κούβελας αναφερόμενος στην πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση, εξήρε το σημαντικό της έργο επισημαίνοντας ότι συνεπικουρεί όπου είναι δυνατόν την πολιτική προστασία, με αναγνωρισμένη προσφορά.

«Με όσο το δυνατόν λιγότερα κόστη και έξοδα, είναι βέβαιο ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα συνεχίσει τη σπουδαία δράση της ακόμη πιο απρόσκοπτα και αποτελεσματικά», υπογραμμίζει ο κ. Κούβελας.