Skip to main content

Κούβελας: Έστω και τώρα, επιπλέον οικονομική στήριξη των δικηγόρων

Στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «που βάζει τέλος στην γραφειοκρατία».

«Φρένο» στη γραφειοκρατία των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης βάζει το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, όπως τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι «είναι γεγονός η ενοποίηση 25 δικαστικών πιστοποιητικών, για τα οποία οι πολίτες έπρεπε να περιμένουν επί ώρες, στις θυρίδες υπηρεσιών κάποιου δικαστηρίου της χώρας, σε ένα ενιαίο».

Όπως εξήγησε, «στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός του πολύτιμου έργου των διοικητικών υπαλλήλων των δικαστηρίων, μέσω της καινοτομίας και των καλών διεθνών πρακτικών και τη γενικότερη αναβάθμιση του τρόπου οργάνωσης των υπηρεσιών, στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Συμπλήρωσε επίσης ότι χρόνια προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης θα αποτελούν σύντομα παρελθόν».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο βουλευτής, «με την ιδιότητα του μαχόμενου δικηγόρου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των δικηγόρων οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. «Τα δικαστήρια υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα ουσιαστικό δικαιοδοτικό έργο να μην παράγεται, άρα δουλειές δεν γίνονται, ενώ παράλληλα οι υποχρεώσεις των δικηγόρων τρέχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κούβελας επανέλαβε την πρότασή του να ενταχθεί έστω και τώρα μεγάλος αριθμός δικηγόρων στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής, με εισοδηματικά κριτήρια και να απαλλαγούν οι δικηγόροι από το τέλος επιτηδεύματος τουλάχιστον για το 2020, καθώς με κλειστά δικαστήρια υπήρχαν ελάχιστα έσοδα για τους δικηγόρους.