Skip to main content

Κούβελας: Να λειτουργήσει άμεσα το ιατρείο στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

«Η έλλειψη γιατρού και ειδικού ιατρείου είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν», επισήμανε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κεντρική Λαχαναγορά ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη και το ΔΣ του Συνδέσμου και άκουσε με προσοχή τις ανάγκες και τα αιτήματά τους για την πιο εύρυθμη και ανταγωνιστική λειτουργία της Λαχαναγοράς.

Ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε στη σημασία της καλύτερης δυνατής συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των εμπόρων και της Διοίκησης της Κ.Α.Θ. ΑΕ σε όλα τα επίπεδα, η δε τελευταία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εύρυθμης και ανταποδοτικής λειτουργίας της Λαχαναγοράς και να εξασφαλίζει τις συνθήκες για αυτό.

Παράλληλα, ο κ. Κούβελας κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια υπουργεία με την οποία υποστηρίζει το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, για τη λειτουργία ιατρείου στις εγκαταστάσεις της.

Για το ζήτημα απουσίας ιατρού διαπίστωσε ότι «Καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται και επισκέπτονται την Κεντρική Λαχαναγορά και σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού υγείας, δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ιατρικής επέμβασης. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο».

Επεσήμανε ότι «η έλλειψη γιατρού και ειδικού ιατρείου είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν, αλλά σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη».

Ο κ. Κούβελας τόνισε ότι «για εμάς το σπουδαίο αγαθό της υγείας κάθε πολίτη είναι προτεραιότητα και αυτοσκοπός» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο Υγείας θα δώσει σύντομα ουσιαστική λύση.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εμπόρων εξήγησαν στο Βουλευτή Θεσσαλονίκης ότι από το 2015 μέχρι και το 2018, με δικές τους πρωτοβουλίες και έξοδα διασφάλισαν την παρουσία ιατρού στο χώρο, κάτι που όμως δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλέον.