Skip to main content

Κούβελας: Σύντομα η οριστική λύση στα ανταλλάξιμα της Καλαμαριάς

«Στόχος μας είναι να καταλήξει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα λύσει επιτέλους το πρόβλημα των ανταλλάξιμων», είπε ο βουλευτής.

Συνεχείς επαφές με τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος για το θέμα των «ανταλλάξιμων» οικοπέδων της Καλαμαριάς έχει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας, όπως επισημαίνει ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του.

«Στόχος μας είναι, το συντομότερο δυνατό, να καταλήξει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα λύσει επιτέλους το πρόβλημα που κρατάει ομήρους εκατοντάδες πολίτες στην Καλαμαριά, σε βάρος της περιουσίας των οποίων το ελληνικό δημόσιο προβάλλει απαιτήσεις», τονίζει ο κ. Κούβελας.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση, «επιζητεί άμεση λύση του γόρδιου δεσμού που αποτελούν εδώ και δεκαετίες τα γνωστά ως «ανταλλάξιμα» οικόπεδα στην Καλαμαριά και εκφράζει την ικανοποίηση του, καθώς οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων κινούνται με γρήγορους και εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η νομοθετική διαδικασία και να απαλλαγούν από την αγωνία οι οικογένειες που ταλαιπωρούνται χρόνια.

«Είμαστε δίπλα στους πολίτες και είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω όσους εμπλέκονται να ησυχάσουν, μέχρι να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που χρονίζει», υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι «από τη διαρκή επαφή που έχω με τους αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, υπολογίζω ότι μέσα στο φθινόπωρο, οι πολίτες θα απαλλαγούν από την «ομηρία» στην οποία βρίσκονται και θα νιώσουν ασφαλείς».