Skip to main content

Κούβελας για Ελεγκτικό: Δεν υπάρχει περιθώριο για ασήμαντους μικροκομματισμούς

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης μίλησε στη Βουλή για την αξία του νέου οργανικού νόμου του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας

«Η αποκατάσταση του κύρους των κορυφαίων θεσμών της χώρας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια απαξιώθηκαν στα μάτια των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη και επιβεβλημένη», τόνισε ως εισηγητής του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Όπως εξήγησε, ο νέος οργανικός νόμος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας έρχεται ακριβώς την κατάλληλη χρονική στιγμή, ενόψει της διαχείρισης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με την κυβέρνηση να συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποτελέσει το πραγματικό καταφύγιο των αδυνάμων, είτε μέσω δικαστικών, είτε εξωδικαστικών μορφών απονομής δικαίου.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο επαναξιολογεί και θωρακίζει τη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι «ψηφίζουμε έναν ολοκληρωμένο νόμο, για τον οποίο οι πρώτοι που εξέφρασαν την επιθυμία θέσπισής του, ήταν οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί και οι υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Ο κ. Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίησή του που «σε αυτήν την προσπάθεια η αντιπολίτευση δεν βρίσκεται «απέναντι» αλλά η στάση της είναι θετική», υπογραμμίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να δείξει προς την κοινωνία, ότι στα σημαντικά δεν υπάρχει περιθώριο για άγονες αντιπαραθέσεις και ασήμαντους μικροκομματισμούς».

Όπως επεσήμανε πρόκειται για «μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, που αναβαθμίζει το κύρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατατάσσοντάς το σε ένα από τα πλέον σύγχρονα Ανώτατα Δημοσιονομικά Δικαστήρια διεθνώς».

«Ο πολίτης δικαιούται να γνωρίζει που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ που εμπιστεύεται στο κράτος. Μόνο έτσι θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη στις σχέσεις τους και θα αποκατασταθεί η καχυποψία που είχε προκληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ήδη δει πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητά τους προς το καλύτερο αυτή τη διετία, παρόλο ότι είναι μία δύσκολη περίοδος, γεωπολιτικών εντάσεων, πανδημίας και παγκόσμιων οικονομικών αναταράξεων. Με παρεμβάσεις όπως η σημερινή, μπορούμε να λέμε ότι και στο χώρο της Δικαιοσύνης, η χώρα μας ήδη απολαμβάνει ένα άλλο τοπίο», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην ολομέλεια μίλησε για την ανάγκη της εποχής, να επανασχεδιαστεί το σύστημα πιο γρήγορης απονομής της δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για την κυβέρνηση της Ν.Δ., η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας και η καλή λειτουργία της είναι καταλύτης ανάπτυξης και προόδου από τη μία, κίνητρο προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων από την άλλη».