Skip to main content

Κοζάνη: Άνοιξαν συμβολικά τα καταστήματά τους - Με μαύρες σημαίες στο δημαρχείο

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε πως το άνοιγμα είναι συμβολικό καθώς δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο τους υπαλλήλους τους.

Σε συμβολικό άνοιγμα των καταστημάτων τους προχώρησαν σήμερα το πρωί οι έμποροι της Κοζάνης εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το παρατεταμένο κλείσιμο του λιανεμπορίου, ύστερα από παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Προηγουμένως, σε κινητοποίηση προέβησαν εμπορικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής, έξω από το δημαρχείο Κοζάνης, κρατώντας μαύρες σημαίες, σύμφωνα με το kozan.gr.

Η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας για το παρατεταμένο κλείσιμο του λιανεμπορίου στην περιοχή ολοκληρώθηκε με την παράδοση από τον Εμπορικό Σύλλογο σχετικού ψηφίσματος με τα αιτήματα και τις προτάσεις του στον δήμαρχο Κοζάνης, με σκοπό το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιος Δραγατσίκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών και διευκρίνισε πως το άνοιγμα των καταστημάτων είναι συμβολικό και ότι δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τους υπαλλήλους όσο και τις οικογένειές τους. Επίσης μιλώντας για την σύσκεψη του Σαββάτου, τόνισε πως «έχουμε τη διαβεβαίωση πως θα γίνει τεράστια προσπάθεια να ανοίξουμε την άλλη εβδομάδα». Τέλος ο κ. Δραγατσίκας καταδίκασε το περιστατικό με τον αρνητή μάσκας, όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr.

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιος Σβώλης επίσης άνοιξε το κατάστημά του συμβολικά επισημαίνοντας «έχουμε ξεχάσει πως είναι να είναι ανοιχτά τα καταστήματα μας σήμερα θέλουμε να δώσουμε αυτό το νόημα … δεν πάει άλλο».