Skip to main content

Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης:Εισηγητής παρομοίασε την κυκλική οικονομία με το Άουσβιτς (vid)

Ο εισηγητής του θέματος κυκλικής οικονομίας προσπάθησε να παραλληλίσει το στρατόπεδο του Άουσβιτς, ως το ιδανικό σύστημα κυκλικής οικονομίας.

Με μια ατυχέστατη έκφραση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αναφέρθηκε στην κυκλική οικονομία δημοτικός σύμβουλος της Κοζάνης κατά την αποψινή συνεδρίαση του σώματος.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos, ο εισηγητής του θέματος για το πρόγραμμα της κυκλικής οικονομίας προσπάθησε να παραλληλίσει το στρατόπεδο του Άουσβιτς, ως το ιδανικό σύστημα κυκλικής οικονομίας.

Όπως τόνισε εκεί χρησιμοποιούταν τα πάντα «όπως τρίχες, δόντια κλπ…».

Η αναφορά αυτή πάγωσε την αίθουσα με δημοτικούς συμβούλους αλλά και την πρόεδρο, Νούλα Τουμπουλίδου να ζητάνε να ανακαλέσει άμεσα, ενώ από μικροφώνου ο Βαγγέλης Σημανδράκος επισήμανε πως αν δεν ανακαλέσει ο εισηγητής θα αποχωρήσει.

Ο ομιλητής τόνισε πως το είπε ως «αρνητικό παράδειγμα» και ανακάλεσε, αλλά με φανερή χαλαρότητα σημείωσε πως «τζάμπα καθόμαστε σε αυτό, δεν είναι εκεί η ουσία».

Μετά το τέλος της εισήγησης η Πρόεδρος Νούλα Τουμπουλίδου και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν τη συγκεκριμένη αναφορά ως απαράδεκτη.