Skip to main content

Κοζάνη: Με ελικόπτερο ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων κατοίκων στο Καταφύγι

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα που είναι καλά στην υγεία τους παραμένουν εγκλωβισμένοι για έκτη μέρα στο Καταφύγι του δήμου Βελβεντού.

Με ελικόπτερο τελικά θα μεταφέρουν τους τέσσερις κατοίκους της ΤΚ Καταφυγίου του δήμου Βελβεντού, στη Κοζάνη, που παραμένουν εγκλωβισμένοι για έκτη ημέρα, μετά την επέλαση του χιονιά.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ Γιώργου Κασαπίδη, όπως μεταφέρει η ertnews, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την πολιτική προστασία, καθώς φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολος και χρονοβόρος ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου, τόσο από το ύψος του χιονιού όσο και από τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν πέσει στον δρόμο.

Αν και η προσπάθεια απεγκλωβισμού των τεσσάρων κατοίκων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Καταφύγι Κοζάνης, συνεχίστηκε και σήμερα για 6 μέρα, με μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και υλοτόμους, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για τον αποχιονισμό του δρόμου Αγίας Κυριακής-Καταφυγίου.

Οι τρεις άντρες και μία γυναίκα που είναι καλά στην υγεία τους, σε επικοινωνία που υπήρξε με τις αρχές, ζήτησαν να μεταφερθούν στην Κατερίνη, ενώ αύριο θα αποφασιστεί η ακριβής ώρα μεταφοράς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικισμός παραμένει χωρίς ρεύμα από την περασμένη Δευτέρα ενώ με δυσκολία γίνονται και οι επικοινωνίες.