Skip to main content

Κοζάνη: Συνελήφθη παίκτης του Εορδαϊκού που κατηγορείται ότι χτύπησε διαιτητή

Αναπάντεχη τροπή έλαβε ένας αγώνας ποδοσφαίρου στην Κοζάνη, καθώς ποδοσφαιριστής φέρεται να χειροδίκησε κατά διαιτητή εκτός γηπέδου.

Συνελήφθη σήμερα Δευτέρα ποδοσφαιριστής του Εορδαϊκού που φέρεται να χειροδίκησε κατά διαιτητή της ΕΠΣ Κοζάνης το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Α.Ε. Κοζάνης, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής στράφηκε κατά του διαιτητή βρίζοντάς τον, με τον τελευταίο να του δίνει κόκκινη κάρτα, καταγράφοντας το γεγονός στο φύλλο αγώνα. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως εξόργισε τον ποδοσφαιριστή, που απευθυνόμενος στον διαιτητή φέρεται να εκτόξευσε απειλές με χυδαίους χαρακτηρισμούς στον διαιτητή.

Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Voria.gr, ποδοσφαιριστής και διαιτητής βρέθηκαν στο ίδιο καφέ στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Ο παίκτης προσέγγισε τον διαιτητή ζητώντας του να βγουν έξω να μιλήσουν, όπως και έγινε. Ο ποδοσφαιριστής έθεσε εκ νέου το ζήτημα της κόκκινης κάρτας και ενώ μιλούσαν, φέρεται πως χαστούκισε τον διαιτητή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησε να δώσει συνέχεια. Ωστόσο, ο παίκτης φέρεται να επανέλαβε την πράξη του με αποτέλεσμα να επέμβουν υπεύθυνοι του καταστήματος.

Ο διαιτητής κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και την επόμενη μέρα υπέβαλλε μήνυση. Ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη σήμερα και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία περί αθλητικού νόμου που θα διαβιβαστεί αρμοδίως.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής φέρεται να κινήθηκε και ο ίδιος νομικά κατά του διαιτητή, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την αστυνομία.

Σημειώνεται πως το ΔΣ του Εορδαϊκού εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας καταδικάζοντας τη βία στον αθλητισμό ενώ τονίζει πως ο ποδοσφαιριστής θα κληθεί σε απολογία όπως ορίζεται από τον εσωτερικό πειθαρχικό κανονισμό του Σωματείου.

«Η Διοίκηση του Φ.Σ. Εορδαϊκός, θα ήθελε να ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο της περιοχής ότι εχθές ενημερώθηκε για ένα περιστατικό χειροδικίας το οποίο εμπλέκει ποδοσφαιριστή της ομάδας μας εναντίον διαιτητή της ΕΠΣ Κοζάνης.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ, ανάρμοστα και δεν χωρούν στον αθλητισμό από όπου και αν προέρχονται. Η σημερινή διοίκηση από τη μέρα που ανέλαβε έδειξε με τις πράξεις της ότι θέλει ένα άλλου είδους ποδόσφαιρο και μέσα σε αυτό ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ επεισόδια βίας και εντάσεων. Δυσφημούν την ομάδα, τους φιλάθλους της περιοχής και την Ιστορία της.

Σχετικά με το γεγονός, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και θα κληθεί ο ποδοσφαιριστής για απολογία όπως ορίζεται από τον εσωτερικό πειθαρχικό κανονισμό του Σωματείου», αναφέται στην αρχική ανακοίνωση της διοίκησης.

Στη συνέχεια ωστόσο η διοίκηση επανήλθε με νέα ανακοίνωση αργά το βράδυ της Δευτέρας δηλώνοντας αναρμόδια για το περιστατικό και σημειώνοντας πως στηρίζει τον παίκτη που ισχυρίστηκε ότι δεν χειρόδικησε κατά του διαιτητή.

Αναλυτικά:

«Μετά τη σημερινή ανακοίνωση, σχετικά με το περιστατικό το οποίο μας μεταφέρθηκε, ότι εμπλέκεται ποδοσφαιριστής της ομάδας μας σε χειροδικία εναντίον διαιτητή της ΕΠΣ Κοζάνης, καλέσαμε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή για να μας ενημερώσει με ποιον τρόπο ενεπλάκη στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο ποδοσφαιριστής κατέθεσε τη δική του εκδοχή ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε χειροδίκησε εναντίον του διαιτητή της ΕΠΣ Κοζάνης και ότι η αψιμαχία που προέκυψε οφείλεται σε προσωπική αντιδικία για θέματα άσχετα με το χώρο του ποδοσφαίρου.

Κατόπιν των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, η Διοίκηση κρίνει ότι είναι αναρμόδια για το περιστατικό επειδή δεν άπτονται των δραστηριοτήτων του Σωματείου.

Το συμβάν για το Σωματείο θεωρείτε λήξαν και ο ποδοσφαιριστής έχει την ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στις δραστηριότητες του σωματείου όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό του.

Με προβληματισμό διαβάζουμε τις αναρτήσεις που γίνανε από μερίδα τοπικών μέσων αθλητικής ενημέρωσης, ερμηνεύοντας την αρχική μας δήλωση ότι είναι καταδικαστέα κατά του ποδοσφαιριστή που ανήκει στις τάξεις της ομάδας μας.

Η ανακοίνωση μας είναι ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ σε κάθε μορφή ΒΙΑΣ. Τα γεγονότα που μας παρουσιάστηκαν ενέπλεκαν ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και όπως αναφέραμε είναι ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ από όπου και αν προέρχονται.

Δεν αποδεχτήκαμε ότι όσα μας μεταφέρθηκαν είναι αληθή, για αυτό άλλωστε υπάρχει και η διαδικασία της απολογίας των μελών/ αθλητών που ανήκουν στις τάξεις του Σωματείου. Θα παρακαλούσαμε να διορθωθεί η ερμηνεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης αθλητικού περιεχόμενου σχετικά με τη θέση του σωματείου στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Για τις προσωπικές διαφορές εμπλεκόμενων μερών που δεν σχετίζονται με τη δραστηριότητα του Σωματείου, αρμόδιοι να αποφασίζουν είναι οι ίδιοι ή τα Ελληνικά Δικαστήρια. Ο Φ.Σ. Εορδαϊκός, είναι ΕΝΑΝΤΙΑ σε κάθε μορφή ΒΙΑΣ και σε γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ποδόσφαιρο».