Skip to main content

Κοζάνη: Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται οι τρεις εφοριακοί

Κρίσιμη είναι η κατάσταση των τριών εφοριακών της ΔΟΥ Κοζάνης που δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο άνδρα νωρίτερα την Πέμπτη.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται οι τρεις τραυματίες στη ΔΟΥ Κοζάνης, οι οποίοι το μεσημέρι της Πέμπτης δέχθηκαν επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο άντρα.

Η κατάσταση και των τριών είναι σοβαρή, σύμφωνα με τον πρόεδρος του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Στέργιο Γκανάτσιο.

Οι δύο γυναίκες κι ένας άνδρας που δέχθηκαν τα χτυπήματα από το τσεκούρι του 45χρονου δράστη χειρουργήθηκαν με τους γιατρούς να «κάνουν ότι είναι δυνατόν...».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας «η κατάσταση της υγείας του διασωλημένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή».

Η τέταρτη συνάδελφός τους που προσπάθησε πανικόβλητη να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει υποστεί διάστρεμα στην ποδοκνημική. Όπως σημείωσε ο ίδιος, στο πλευρό των συγγενών βρίσκονται και ψυχολόγοι του νοσοκομείου.

Διαβάστε - Κοζάνη:Σε σοβαρή κατάσταση ο εφοριακός που δέχθηκε επίθεση με τσεκούρι

Με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κοζάνης επικοινώνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Από τον διοικητή της ΥΠΕ και τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κοζάνης ενημερώθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος επικοινώνησε και με συγγενείς των τραυματιών.

«Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός και τι ηθελε ο δράστης» ανέφερε έξω από το νοσοκομείο Κοζάνης, ο πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Ζουμπούλης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει για αποχή των εφοριακών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους αύριο Παρασκευή. «Εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε θέσει το θέμα της προστασίας των εργαζομένων. Είναι καιρός η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα πρωτίστως για την ασφάλειά μας» ανέφερε.