Skip to main content

Κοζάνη: Θετική έκβαση για την επέκταση των ορυχείων Σερβίων

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με σωματείο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και εκπροσώπους συνεργαζομένων επιχειρήσεων.

Η επέκταση παραχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των ορυχείων Σερβίων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους βρίσκει ανταπόκριση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και την επικοινωνία του με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, μέλη του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων επιχειρήσεων της περιοχής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Καρυπίδη καθώς και την ικανοποίησή τους για τη θετική έκβαση στο δίκαιο αίτημά τους, το οποίο τέθηκε και από την πλευρά της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, διότι πληρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επέκταση των ορυχείων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης «στην Περιφέρειά μας που αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και που πρέπει να διατηρήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για απώλεια θέσεων εργασίας ούτε για απώλεια στο εισόδημα που πρέπει να έχει η περιοχή».