Skip to main content

Κρανίδι: Έσπασαν την καραντίνα και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κρανίδι διαμαρτυρόμενοι για τη νέα καραντίνα που επιβλήθηκε χθες.

Ομάδα προσφύγων και μεταναστών, που διαμένουν στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, έσπασε την καραντίνα, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, η οποία έχει μπει εκ νέου σε καραντίνα 15 ημερών, μετά την εμφάνιση τριών νέων κρουσμάτων, παραβίασαν τα έκτακτα μέτρα και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης φτάνοντας στο αστυνομικό τμήμα Κρανιδίου καρτώντας πανό που αναγράφουν ότι δεν έχουν κορωνοϊό. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι και στη συνέχεια επιβλήθηκε αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας για 15 ημέρες, με απόφαση των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε - Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο είχαν εντοπιστεί 150 κρούσματα στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, κάτι που είχε οδηγήσει σε λήψη έκτακτων μέτρων τόσο για το ξενοδοχείο όσο και για ολόκληρο τον δήμο Ερμιονίδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν διασπορά του κορωνοϊού.

Πηγή φωτογραφίας: ert.gr/ Γ. Γαλανόπουλος