Skip to main content

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: Αποστάσεις φοιτητών για στήριξη διοίκησης σε Μενδώνη

Σε κείμενο που συνυπογράφουν, φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτοι του Ωδείου τάσσονται κατά της συνολικής πολιτικής της υπουργού Πολιτισμού.

Αποστάσεις από την υποστήριξη προς το πρόσωπο της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για κείμενο το οποίο υπέγραψαν ο διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΩΘ Γεώργιος Κωνσταντινίδης, παίρνουν σπουδαστές-στριες και απόφοιτοι του Ωδείου.

Όπως αναφέρουν σχετικά σε ανακοίνωσή τους, «καθώς οι  προαναφερθέντες υπογράφουν με την ιδιότητά τους ως διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του ΚΩΘ, στο οποίο είμαστε σπουδαστές και σπουδάστριες, κρίνουμε αναγκαίο να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτή τους τη στάση. Τασσόμαστε κατά της συνολικής πολιτικής της υπουργού πολιτισμού όπως και της διαχείρισης της υπόθεσης Δ. Λιγνάδη, που αυτή τη στιγμή απασχολεί τη δικαιοσύνη».

Το σχετικό κείμενο υπογράφουν 56 και πλέον σπουδαστές-στριες και απόφοιτοι του ΚΩΘ, καθώς και καθηγητές και γονείς φοιτητών: