Skip to main content

Κρατούσαν όμηρους δύο αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Για την υπόθεση συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης οκτώ άτομα για παράνομη κατακράτηση και εκβίαση αλλοδαπών

Στην απελευθέρωση δύο αλλοδαπών από το Μαρόκο οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τη σύλληψη οχτώ δραστών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για 8 αλλοδαπούς από το Αφγανιστάν, ηλικίας 17 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Χθες βράδυ εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και απελευθερώθηκαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εντός του ίδιου διαμερίσματος, βρέθηκαν και 4 από τους δράστες, οι 2 εκ των οποίων στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Σε δεύτερο διαμέρισμα της ίδιας περιοχής εντοπίστηκαν ακόμα 4 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ένα εκ των οποίων φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, μετερχόμενοι σωματική βία εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.