Skip to main content

Κρεμλίνο: Ανοησίες και ψεύδη τα περί διαρροών Τραμπ σε Λαβρόφ

Ο Τραμπ παραδέχτηκε σήμερα ότι προχώρησε στην αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ανοησίες και ψευδή νέα χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τα περί διαρροής απόρρητων πληροφοριών από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ προς τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι προχώρησε στην αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ (δείτε εδώ).

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, συνέχισε να δηλώνει ότι το θέμα είναι ανοησία, παρότι την παραδοχή του Αμερικανού προέδρου.

«Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε ανοησίες, ψευδή νέα», απάντησε ο εκπρόσωπος του Πούτιν. «Οπότε αρνείστε ότι ο Τραμπ μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρέσβη Σεργκέι Κίσλιακ; Παρότι ο Τραμπ σε tweet του ουσιαστικά το παραδέχεται; Δεδομένων όλων αυτών, δεν θα προτιμούσε το Κρεμλίνο έναν πιο προβλέψιμο εταίρο στον Λευκό Οίκο;», τον ρώτησε δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου και ο Πεσκόφ περιορίστηκε να απαντήσει «Νομίζω ότι είπαμε περισσότερο από αρκετά για αυτό το θέμα».

Ο σάλος ξέσπασε έπειτα από δημοσίευμα της Washington Post. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πρώην και νυν Αμερικανούς αξιωματούχους, έγραψε ότι ο Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες στον Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο την προηγούμενη εβδομάδα. Η διαρροή αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανώς έθεσε σε κίνδυνο μία πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος.