Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
x

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ (ΦΩΤΟ)

Στο θηλαστικό χορηγήθηκε υποστηρικτική θεραπευτική αγωγή και η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία περίθαλψης θαλάσσιου κήτους, μιας νεαρής ραμφοφάλαινας (Ziphius cavirostris), που εκβράστηκε σε αβαθή νερά μπροστά από την παραλία του Αλίμου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε - Άλιμος: Με τραύμα στο ρύγχος και χαρακιές η φάλαινα-«Υποφέρει, η πρόγνωση δεν είναι καλή» (φωτο+vid)

Με κινητοποίηση του υπουργείου, αναφέρεται στην ενημέρωση, έσπευσαν στο σημείο 2 εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων», που δίνουν μάχη για να παράσχουν στο τραυματισμένο ζώο τις πρώτες βοήθειες υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., Νατάσσας Κομνηνού.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, η φάλαινα που εξετάστηκε από τον κτηνίατρο του «Αρίωνα», Παντελή Σαρρή, φέρει σοβαρό τραύμα στο ρύγχος και επιφανειακά τραύματα στο δέρμα, ενώ έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων παθολογικών αιτιών. Στο θηλαστικό χορηγήθηκε υποστηρικτική θεραπευτική αγωγή με την κατάσταση του ζώου να κρίνεται κρίσιμη.

Στο σημείο βρίσκεται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, παρακολουθώντας από κοντά την προσπάθεια διάσωσης και δήλωσε: «Ο ζιφιός ανήκει στα κητώδη που ζουν σε μεγάλα βάθη άρα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτή τη στιγμή στα ρηχά υποφέρει. Δείχνει πολύ αδύναμο και με τη βοήθεια δυτών, διασωστών και γιατρών καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να το κρατήσουμε στη ζωή».

Στην επιχείρηση, επίσης, συμμετέχουν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, η Lifeguard Hellas, η All for Blue και η ΜOm.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ