Skip to main content

Κριθαρίδης: Η κυβέρνηση να καταργήσει το Χρηματιστήριο της Ενέργειας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να καταργήσει εδώ και τώρα το Χρηματιστήριο της Ενέργειας».

Σε συνέχεια της συνέντευξης του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», το ΜέΡΑ25 συνεχίζει την κριτική του για την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τη φορά αυτή δια του εκπροσώπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη.

Όπως σημειώνει σε σχετική του δήλωση, «ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή 6 σημείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αιτηθεί κάτι που ήδη από χθες έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Κομισιόν, μεταξύ άλλων και αναφορικά με την επιβολή ενός πλαφόν στην τιμή της ενέργειας. Φαίνεται πως για άλλη μια φορά το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι η επικοινωνία και όχι η ουσία, μιας και αναλώνεται σε επικοινωνιακές κινήσεις αντί να προβεί σε κάτι πολύ πρακτικό και ουσιαστικό».  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25, «αν πραγματικά θέλει ο πρωθυπουργός ένα πλαφόν στις τιμές στην ενέργεια, να καταργήσει εδώ και τώρα το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, καθιστώντας ένα 'καφενείο' 4 ολιγαρχών (3 ιδιωτικών εταιρειών συν την ιδιωτικοποιημένη πια ΔΕΗ) ρυθμιστή των τιμών της ενέργειας στη χώρα. Ο πρωθυπουργός όμως δεν θέλει να σπάσει το καρτέλ στην ενέργεια, όπως και το καρτέλ στα τρόφιμα (σουπερμάρκετ), γιατί πολύ απλά δεν πορεύεται με βάση το συμφέρον των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά το συμφέρον των ολιγαρχών που κινούν τα 'νήματα' του», υποστηρίζει κλείνοντας ο Μ. Κριθαρίδης.