Skip to main content

Κριθαρίδης: Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις του κόσμου από τα σπίτια του

«Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις του κόσμου από τα σπίτια του και η πώληση των κόκκινων δανείων», ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25

Την αλληλεγγύη του ΜέΡΑ25 στην προσπάθεια έξωσης στου Ζωγράφου εκφράζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου, Μιχάλης Κριθαρίδης. «Βρεθήκαμε σήμερα έξω από το σπίτι της κ. Ιωάννας στη Ζωγράφου όπου δικαστικός κλητήρας συνοδεία κλειδαρά και αστυνομικών δυνάμεων προσπάθησε να κάνει έξωση στην συνταξιούχο δημοσιογράφο για ένα χρέος 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα λόγω προσημείωσης υποθήκης. Χάρη στην αλληλεγγύη του κόσμου που δημιούργησε «τείχος» προστασίας μπροστά στο σπίτι της κ. Ιωάννας η έξωση απετράπη παρά και τις απειλές του κλητήρα για κλήση των ΜΑΤ», σημείωσε.

«Στη συνέχεια ήρθε και η απόφαση προσωρινής διαταγής από το δικαστήριο που παγώνει κάθε τέτοια προσπάθεια έξωσης μέχρι την εκδίκαση της ανακοπής κατά της έξωσης στα τέλη Ιουλίου», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως «το έγκλημα των πλειστηριασμών και των εξώσεων πρώτων, λαϊκών κατοικιών συνεχίζεται και από τη σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τη στιγμή που τα αρπακτικά περιμένουν στη γωνία για να διώξουν τον κόσμο από τα σπίτια του για χρέη σε τράπεζες, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα του ελληνικού λαού ουκ ολίγες φορές».

«Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις του κόσμου από τα σπίτια του και η πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά των φιλικών κύκλων του πρωθυπουργού και όχι μόνο. Κάθε φορά που η κυβέρνηση θα στέλνει αστυνομικές δυνάμεις, κλητήρες και ΜΑΤ για να πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια και τα μαγαζιά του, θα συναντάει το τείχος της κοινωνίας απέναντι της και η αλληλεγγύη θα νικήσει τις ορέξεις των αρπακτικών τους», κατέληξε.