Skip to main content

Κριθαρίδης: Τα έκτροπα της ΕΛΑΣ δεν έχουν τέλος στη Θεσσαλονίκη

«Τώρα έχουμε και αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

«Δεν έχουν τέλος τα έκτροπα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, όπως βέβαια και ο αυταρχικός κατήφορος της Μητσοτάκης Α.Ε. που βρίσκεται σε «Ερντογανικό παροξυσμό»», υπογραμμίζει σε νέα του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Δεν φτάνει που τα ΜΑΤ εισβάλουν σχεδόν καθημερινά στο ΑΠΘ με την ανοχή των πρυτανικών αρχών και επιτίθενται σε φοιτητές και φοιτήτριες, μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Δεν φτάνει που σήμερα έφτασαν στο σημείο να προβούν σε δολοφονική επίθεση σε βάρος φοιτητή με ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου - λάμψης που τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι. Δεν φτάνει που ασφαλίτες τρομοκρατούν φοιτητές/τριες, αλλά ακόμα και εκπαιδευτικούς μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, παριστάμενοι ακόμα και σε συνελεύσεις τους», σημειώνει και τονίζει:

«Τώρα έχουμε και αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, αλλά και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης». «Είναι σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ. των κ. Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου σε συνδυασμό με τη δράση και της ανεκδιήγητης υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως και του πρύτανη του ΑΠΘ, προσπαθούν να φοβίσουν και να φιμώσουν τις αγωνιστές φωνές της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», συνεχίζει ο Μ. Κριθαρίδης και ζητά:

«Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι/ες οι προσαχθέντες/συλληφθέντες. Να παύσουν όλες οι διώξεις. Να σταματήσουν οι παράνομες, απαράδεκτες και αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις». «Σήμερα η μόνη έρευνα για εγκλήματα που πρέπει να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη για όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ είναι αυτή της εγκληματικής και δολοφονικής δράσης των ΜΑΤ σε βάρος των φοιτητών/τριων εντός του πανεπιστημιακού χώρου», καταλήγει.