Skip to main content

Κρήτη: Δωρεά οργάνων 22χρονου που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο

Μετά από απόφαση της οικογένειάς του να δωρίσει τα όργανα του νεαρού, η διαδικασία λήψης ξεκίνησε χθες το βράδυ και τα όργανα μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου η διαδικασία λήψης οργάνων, από ομάδα γιατρών από την Αθήνα, ενός 22χρονου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στην Ιεράπετρα πριν από λίγες ημέρες.

Μετά από απόφαση της οικογένειάς του να δωρίσει τα όργανα του νεαρού, η διαδικασία λήψης ξεκίνησε χθες το βράδυ και τα όργανα μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, τον Ευαγγελισμό και το Ιπποκράτειο σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη.

Τα όργανα που έλαβαν οι γιατροί ήταν το ήπαρ, τα νεφρά, οι κερατοειδείς, ενώ έγινε και λήψη λεμφαδένων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο άτυχος 22χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής, οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένειά του ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Οι γονείς του βρήκαν το ψυχικό σθένος να συναινέσουν ώστε ζωτικά όργανα του παιδιού τους να προσφερθούν για μεταμόσχευση σε συνανθρώπους μας. Η όλη διαδικασία είχε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που η οικογένεια του 22χρονου έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη δωρεά οργάνων.