Skip to main content

Κρήτη: Εν ψυχρώ εκτέλεση η δολοφονία του 39χρονου υποστηρίζει η δικηγόρος

Η δικηγόρος του θύματος περιέγραψε τη δολοφονία ως «εν ψυχρώ εκτέλεση» - Την εντυπωσίασε η βία και σκληρότητα, που είναι πρωτοφανής για την Κρήτη

Ως μια «εν ψυχρώ εκτέλεση» περιέγραψε την δολοφονία του 39χρονου Νίκου στο Πετροκεφάλι Μεσαράς, στην Κρήτη, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θεονύμφη Μπέρκη.

Η κ. Μπέρκη βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου για την απολογία του 27χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του άτυχου κτηνοτρόφου.

Η ίδια κάνει λόγο για προμελετημένο φόνο σχολιάζοντας πως την εντυπωσίασε «η βία και η σκηρότητα που είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης. Αυτό που συνέβη υπερβαίνει και κατά πολύ τους τύπους των αδικημάτων των τελευταίων ετών».

Την ίδια ώρα η κ. Μπέρκη τόνισε πως όλα αυτά που ισχυρίζεται ο δράστης για κακομεταχείριση του ίδιου από το θύμα είναι μυθοπλασίες.

«Αυτό που πρέπει να ακουστεί ηχηρά και διαψεύδοντας τις φημολογίες περί κακομεταχείρισης του εργάτη βοσκού από το θύμα, να πω ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας του, μυθεύματα, μυθοπλασίες. Ουδέποτε είχαν γίνει. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει το έγκλημα αυτό. Χάθηκε άδικα ο άνθρωπος αυτός. Και πραγματικά θα πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να αποδοθεί η δικαιοσύνη».