Skip to main content

Κρήτη: Πνίγηκε ο παππούς που προσπάθησε να σώσει τα εγγόνια του (vid)

Στην παραλία των Γουβών στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση δύο παιδιών και ενός ενήλικα

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από παραλία στις Γούβες στην Κρήτη, ο οποίος στην προσπάθεια να διασώσει τα δύο του εγγόνια, οπότε συνειδητοποίησε ότι κινδυνεύουν, έχασε τις αισθήσεις του. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 8 ετών ανασύρθηκαν άμεσα και παραλήφθηκαν από διασώστες του ΕΚΑΒ για να μεταφερθούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται προληπτικά.



Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη «στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί η σωρός του παππού, ενώ τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 8 ετών νοσηλεύονται προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου»

Σημειώνεται πως τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς συνοδό.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας ήταν Γάλλος τουρίστας, που μαζί με την οικογένειά του έκανε διακοπές, ενώ κατάφερε να δει πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ότι τα παιδιά είχαν σωθεί.

Από την πρώτη στιγμή, δυνάμεις του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο, για τη διάσωση των δύο ανήλικων παιδιών και του παππού τους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι τουρίστες και διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σημάνθηκε συναγερμός στο ΕΚΑΒ και το Λιμενικό για τη διάσωση δύο ανήλικων παιδιών και ενός ενήλικα, στην παραλία των Γουβών, στην Κρήτη, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για την διάσωσή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr, είχαν ανασυρθεί τα δύο παιδάκια, τα οποία αναμένονταν να παραληφθούν άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ μέσα στο νερό βρισκόταν ένας άνδρας, ο οποίος φαίνεται να βοήθησε στην προσπάθεια της ανάσυρσης, αλλά στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και παρέμεινε μέσα στο νερό.

Στο σημείο έσπευσε η πρώτη μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό, ενώ στην περιοχή κατέπλεε και σκάφος του λιμενικού για να συνδράμει στην προσπάθεια ανάσυρσης από το νερό του άτυχου άνδρα.