Skip to main content

Κρήτη: Έβγαλαν γυναίκα από τη θάλασσα και της έκοψαν πρόστιμο

Σειρήνες του λιμενικού άκουσε μια γυναίκα στην Κρήτη, την ώρα που κολυμπούσε δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία, ενώ θα πληρώσει και πρόστιμο.

Μια χειμερινή κολυμβήτρια στα Χανιά έγινε αντιληπτή από τις τοπικές αρχές που της έκοψαν πρόστιμο για παράβαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το Λιμεναρχείο Χανίων είχε ανακοινώσει την απαγόρευση της κολύμβησης, της αλιείας και λοιπών δραστηριοτήτων στην θάλασσα, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Όπως μετέδωσε το Zarpanews, περί τις 5μ.μ χθες, μια γυναίκα που συνηθίζει να κολυμπά στην θάλασσα των Αγίων Αποστόλων ακόμα και τον χειμώνα πήγε, όπως κάθε μέρα, στην αμμουδιά.

Ενώ είχε ήδη κολυμπήσει στα βαθιά και βρισκόταν δεκάδες μέτρα από την παραλία, άκουσε τη σειρήνα του Λιμενικού και οι αστυνομικοί την κάλεσαν να βγει από το νερό. Όταν εξήλθε από την θάλασσα, οι αξιωματικοί της βεβαίωσαν πρόστιμο 150€ και στις διαμαρτυρίες της για έλλειψη ενημέρωσης, «της απάντησαν ότι ήδη από τις 23/3 απαγορεύεται το κολύμπι στις παραλίες», όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο.

Στην αιτιολόγηση του προστίμου έγραψαν πως η γυναίκα κινείται αναίτια.