Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
x

ΚΡΗΤΗ: ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 4Ο ΟΡΟΦΟ ΚΤΗΡΙΟΥ

Ένας 65χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο Ηράκλειο Κρήτης - Κανένα μέτρο προστασίας λέει το συνδικάτο οικοδόμων.

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο της Τρίτης, καθώς 65χρονος οικοδόμος έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας.

Όπως επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του του Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, πρόκειται για εργατικό ατύχημα ενώ μέλη του Συνδικάτου «βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένα νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα τον συνάδελφο Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια.
Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ