Skip to main content

Κρήτη: Υπάλληλοι τρύπησαν καλώδιο της ΔΕΗ 20.000 Volt - Δύο δυνατές εκρήξεις

Συνεργείο του δήμου Ηρακλείου στην προσπάθειά του να ανοίξει κανάλι από όπου θα περνούσαν δίκτυα ύδρευσης, βρήκε σε καλώδιο υψηλής τάσης.

Υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) που πραγματοποιούν εργασίες υδροδότησης στο Ηράκλειο κινδύνεψαν να τους χτυπήσει ρεύμα 20.000 Volt.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας όταν συνεργείο του δήμου Ηρακλείου στην προσπάθειά του να ανοίξει κανάλι από όπου θα περνούσαν δίκτυα ύδρευσης, βρήκε σε καλώδιο υψηλής τάσης.

Σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν στη διάθεση τους οι εργάτες του συνεργείου τα έργα προχωρούσαν και εξελίσσονταν ομαλά, όταν ξαφνικά ακούστηκαν δύο βροντερές εκρήξεις με τα καλώδια να παίρνουν φωτιά ενώ άμεσα κόπηκε το ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Άμεσα οι εργασίες διακόπηκαν και οι υπάλληλοι έψαξαν τα σχέδια για να βρουν αν περνάνε καλώδια του ηλεκτρισμού από την περιοχή. Μια μεγάλη περιοχή του κέντρου εν γένει και ειδικότερα της Αγίας Τριάδας έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ στην περιοχή των εργασιών επικράτησε πανικός και αναστάτωση, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα σχέδια που είχε στη διάθεση του το συνεργείο, δεν υπήρχε κανένα καλώδιο της ΔΕΗ στο εν λόγω σημείο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν στο σημείο υπάλληλοι της ΔΕΗ οι οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους από την ΔΕΥΑΗ ότι ενώ έσκαβαν το τρυπάνι έπεσε σε καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης… 20.000 Volt.