Skip to main content

Κρήτη: Πήγε να κάνει αίτημα για επιδότηση καυσίμων και του έβγαλε ΤΚ στην Κόστα Ρίκα

Ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης ο ΤΚ είναι 71305, ο ταχυδρομικός κωδικός που εμφανίζεται είναι 70305 δηλαδή από Κόστα Ρίκα!

Κι ενώ αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται στην εξοχή απολαμβάνοντας το τριήμερο της Πρωτομαγιάς κάποιοι άλλοι… κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ιδιώτης που κατοικεί στην περιοχή Μασταμπάς του Ηρακλείου… τα βρήκε σκούρα με το αυτόματο σύστημα καθώς πραγματοποιούσε την διαδικασία για την επιδότηση βενζίνης.

Αρχικά το gov.gr απέρριπτε την είσοδο του στο σύστημα χρίζοντας τον ως μη δικαιούχο της επιδότησης χωρίς καν να εξετάσει τα στοιχεία του (σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο εν λόγω άνθρωπος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και επιμελής, μπήκε στο σύστημα τη σωστή μέρα του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ του). Την επόμενη μέρα προσπάθησε ξανά να μπει στο gov.gr και αυτή τη φορά δεν δέχονταν το σύστημα τα στοιχεία του ενώ ήταν όλα σωστά.

Τελικά την τρίτη φορά στάθηκε κάπως πιο τυχερός και τελικά κατάφερε να μπει στο σύστημα και να κάνει επιτέλους την πολυπόθητη αίτηση. Όλα καλά, λοιπόν. Όχι και τόσο διότι ενώ συνδέθηκε με τους κωδικούς του taxisnet, οι οποίοι υποτίθεται ότι αναγνωρίζουν αυτόματα όλα μας τα στοιχεία… εν τούτοις ο ταχυδρομικός κωδικός που του εμφανίζει το σύστημα ήταν εντελώς λάθος, ενώ στην ΑΑΔΕ είναι καταχωρημένα τα σωστά στοιχεία.

Συγκεκριμένα ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης ο ΤΚ είναι 71305, ο ταχυδρομικός κωδικός που εμφανίζεται στο σύστημα του αναγνώστη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost, είναι… 70305, αριθμός που με μία γρήγορη αναζήτηση στο google εμφανίζεται ως ΤΚ στην Κόστα Ρίκα!

Σε άλλες αναζητήσεις πάλι εμφανίζεται ως postal code είτε στη… Λιθουανία είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντως σίγουρα όχι στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.

Έτσι, η ανησυχία του ιδιώτη για το μπέρδεμα είναι έκδηλη εάν θα δεχθεί το σύστημα την αίτηση του ή εάν θα απορριφθεί. Επίσης ανησυχεί και μήπως λάβει τα χρήματα της επιδότησης αλλά σε δεύτερο έλεγχο του τα ζητήσουν πίσω, όπως κάποιες φορές έχει συμβεί με το ελληνικό κράτος.