Skip to main content

Κρήτη: Στο εδώλιο σήμερα αναισθησιολόγος για τον θάνατο τετράχρονης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα βρεθεί η αναισθησιολόγος που κατηγορείται ότι δεν τήρησε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο

Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η υπόθεση θανάτου του τετράχρονου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή έπειτα από επέμβαση ρουτίνας.

Η μικρή Μελίνα, άφησε την τελευταία της πνοή τον Δεκέμβριο του 2015 αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί.

Στο εδώλιο έχει παραπεμφθεί η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό καθώς από την εισαγγελική έρευνα καταλογίστηκε στη γιατρό ότι δεν τήρησε αυστηρά το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η αναισθησιολόγος χορήγησε στο παιδί υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες, ενώ ούτε και ο τρόπος χορήγησης της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους.

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η τετράχρονη Μελίνα εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για κρεατάκια, όπου πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Την επόμενη ημέρα το κοριτσάκι υποβλήθηκε στο προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η τετράχρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το τετράχρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.