Skip to main content

Kρήτη: Βαριά η κατάσταση του 2χρονου που έπεσε σε βαρέλι-Τι λέει το νοσοκομείο

Η ανταπόκριση του 2χρονου αγοριού που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες το απόγευμα μέσα σε βαρέλι είναι φτωχή, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ.

Φτωχή χαρακτηρίζεται από τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η ανταπόκριση, στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται με όλα τα μέσα, του 2χρονου αγοριού που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες το απόγευμα μέσα σε βαρέλι και το οποίο νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ εμφάνιζε υποθερμία (28 βαθμοί κελσίου) και μυδρίαση. «Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι το παιδί βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή. «Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», καταλήγει η ανακοίνωση.