Skip to main content

Κριτική Κεραμέως για την τριτοβάθμια - Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Η τομ. Παιδείας της ΝΔ καυτηρίασε το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης.

Στο στόχαστρο της τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκης Κεραμέως, βρέθηκε το υπουργείο Παιδείας και το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το υπουργείο να απαντά κατηγορώντας τη για ψεύδη και άγνοια για τα θέματα της Παιδείας.

«Γιατί η Ν.Δ. έχει επιδοθεί σε μία υπερδραστηριότητα και φωνασκίες τις τελευταίες μέρες για το νομοσχέδιο; Τι είναι το καινούργιο που να δικαιολογεί τέτοια έλλειψη ψυχραιμίας; Η απάντηση είναι απλή: δεν πίστευε ότι η Κυβέρνηση θα κατάφερνε να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και για την Γ' Λυκείου με τέτοια εντυπωσιακή για τα δεδομένα του εγχειρήματος συναίνεση», σχολίασε σχετικά το υπουργείο.

Η κ. Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει νωρίτερα, με μοναδικό θέμα το εν λόγω νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε «έκτρωμα», που αποτελεί «αρμαγεδδώνα» για την Παιδεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «έχει διοχετεύσει και στον τομέα της Παιδείας την ιδεοληψία της». «Η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας αποτελεί προϊόν πολιτικού εκβιασμού», πρόσθεσε.

«Ψεύδος 1ο», απάντησε το υπουργείο, παραθέτοντας απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής, της απάντησης του Αθ. Κατσή, πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

«Μας ειπώθηκε από τον Υπουργό, τουλάχιστον όχι σε μένα μόνο, σε όλους και το κάνω δημόσιο επειδή το είπα και στη Σύγκλητο, ότι αυτό είναι εν συνόλω το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έτσι είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου, σεβαστό βεβαίως, αλλιώς θα παραμείνουμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα και θα συνεχιστεί ο διάλογος».

«Είναι εκβιασμός, η επανάληψη από τον υπουργό του συνολικού σχεδίου και της αδιάσπαστης λογικής του;», αναρωτήθηκε το υπουργείο.