Skip to main content

Κριτική Politico σε Πολάκη και την επίθεση σε άτομο με αναπηρία

«Είναι αξιοσημείωτο ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης να επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε άτομο με αναπηρία», σχολιάζει το Politico.

Στην επίθεση του Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αναφέρεται το Politico σχολιάζοντας ότι «είναι αξιοσημείωτο ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης να επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε άτομο με αναπηρία».

Στη στήλη «Brussels Playbook: Letter from Athens» το περιοδικό αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις, που πυροδότησαν οι αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σημειώνοντας ότι «προκάλεσαν απογοήτευση και εντός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο το προφίλ της ως μιας κυβέρνησης που φροντίζει τους αδύναμους»

Ο αρθογράφος σχολιάζει επίσης πως ενώ υπήρχαν αντιδράσεις από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τον πρωθυπουργό.

«Ποιος θα έχανε μια ευκαιρία σαν κι αυτή να στρίψει το μαχαίρι στην πληγή;», διερωτάται στη συνέχεια και παραθέτει δηλώσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Politico.

«Αυτά τα σχόλια ήταν άκρως μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα, που βάζει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του» τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στο περιοδικό.