Skip to main content

Κροατία: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός - 69 τα κρούσματα

Η επιδημιολογική κατάσταση αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, τόνισε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Βίλι Μπέρος.

Αρνητικός στον κορωνοϊό είναι ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, που έκανε το τεστ ανίχνευσης του ιού, διότι το τελευταίο διάστημα είχε έντονο βήχα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάρκο Μίλιτς. Τα έξοδα του τεστ θα καλυφθούν από τον κ. Πλέκνοβιτς, αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Μίλιτς στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες βράδυ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κροατία αυξήθηκε σε 69. Ο μεγαλύτερος αριθμός δοκιμών δείχνει ότι οι επιδημιολόγοι ενεργούν σε όλες τις γνωστές περιπτώσεις κρουσμάτων και εξετάζουν τα άτομα που βρίσκονται στο οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. "Η επιδημιολογική κατάσταση αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες", τόνισε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Βίλι Μπέρος.

Επισήμανε, επίσης, ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τα αριθμητικά στοιχεία στην Κροατία, δείχνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κροατική κυβέρνηση είναι αποτελεσματικά και έχουν εφαρμοστεί έγκαιρα.

"Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα, η κατάσταση στην Κροατία είναι περισσότερο από ελεγχόμενη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέρος.