Skip to main content

Κροατία: Και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Πρόκειται για τον αδελφό του νεαρού άνδρα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χθες και νοσηλεύεται, με ήπια συμπτώματα της νόσου.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κροατία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Βίλι Μπέρος.

«Έχουμε μια άλλη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορωνοϊού», δήλωσε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, επαναλαμβάνοντας ότι ο κορωνοϊός δεν αποτελεί σοβαρή απειλή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον αδελφό του νεαρού άνδρα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χθες και νοσηλεύεται, με ήπια συμπτώματα της νόσου, σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» στο Ζάγκρεμπ. Η κοπέλα του νεαρού που υπεβλήθη σε εξετάσεις, είναι αρνητική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε εγρήγορση, υπογράμμισε ο κ. Μπέρος και αναφερόμενος στον κορωνοϊό τόνισε ότι «πρόκειται για μια ασθένεια, της οποίας τα κλινικά χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με αυτά της γρίπης και δεν αναμένουμε μεγάλη εξάπλωση ή επιπλοκές από παρόμοιες λοιμώξεις».

Οι υγειονομικές αρχές στην πόλη Ριέκα ανακοίνωσαν ότι οι οκτώ εργαζόμενοι εταιρείας που είχαν επισκεφθεί το Μιλάνο μαζί με τον νεαρό που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και είναι αρνητικοί στον COVID-19.

Τριάντα άτομα στην περιοχή της Ριέκα βρίσκονται υπό την επίβλεψη επιδημιολόγων, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό COVID-19. Στην Ίστρια έχουν δημιουργηθεί δομές για επιδημιολογικές εξετάσεις στα σύνορα με τη Σλοβενία.