Skip to main content

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Γυμνασίου του δήμου Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του τμήματος στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας μαθητής της Γ΄ τάξης του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ικτίνου.

Άμεσα ενημερώθηκε το σχολείο και με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος στο οποίο φοιτούσε ο μαθητής. Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου, το Γ 1 τμήμα δεν θα πραγματοποιεί μαθήματα έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί απολύμανση της τάξης αλλά και σε χώρους του σχολείου. «Η εκτίμησή μου είναι πως θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα σε σχολεία, καθώς η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, όπως μάσκες και αποστάσεις», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο σχολείο στη Θεσσαλονίκη που εντοπίζεται θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Περαίας, του δήμου Θερμαϊκού.

Διαβάστε: Κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό σχολείου στην Περαία