Skip to main content

Κρούσμα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Κορησό Καστοριάς

Ένας 17χρονος που φιλοξενείται στη δομή στην Κορησό Καστοριάς διαγνώστηκε θετικός στον ιό και παρουσιάζει ελαφρά συμπτώματα.

Σε προληπτική καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες θα παραμείνουν οι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομή στην Κορησό Καστοριάς, καθώς ένας νεαρός 17 ετών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η δομή φιλοξενεί 33 ανηλίκους, στο σύνολο των οποίων πραγματοποιήθηκαν τεστ αντισωμάτων τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά, ενώ από την πρώτη στιγμή που ο ανήλικος παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση ο ίδιος και οι άνθρωποι με τους οποίους είχε στενή επαφή.

«Είμαστε σε άμεση επαφή με τον ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή προσπαθώντας να ιχνηλατήσουμε τον ιό», είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο συντονιστής της δομής, εκπρόσωπος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, Αντώνης Ρήγας, εξηγώντας πως «ο 17χρονος παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα (ελαφρύ πυρετό). Τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει στο σχολείο, σε Λύκειο της Καστοριάς και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της πόλης για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στη δομή, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τους υπόλοιπους».

Ο κ. Ρήγας ευχαρίστησε τους κατοίκους της Κορησού που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό και ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν, καθώς οι ανήλικοι παραμένουν σε απομόνωση, ενώ στη δομή λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις και εφαρμόζονται τα μέτρα που προβλέπονται. Το προσωπικό υποβάλλεται ούτως ή άλλως σε τεστ για κορωνοϊό σε τακτά διαστήματα και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί και πάλι.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες «έχουν κατανοήσει πλήρως την κατάσταση και με τη βοήθεια των εργαζόμενων, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνική λειτουργός, αντιμετωπίζουν με υπομονή και ψυχραιμία την καραντίνα και είναι πολύ συνεργάσιμοι», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας.

Πηγή: ert.gr