Skip to main content

Κρούσμα με μετάλλαξη Δέλτα σε εργαζόμενη του δήμου Θεσσαλονίκης

Η εργαζόμενη από τις αρχές Ιουνίου είχε τεθεί σε καραντίνα καθώς ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα - Έλεγχοι χθες στους εργαζόμενους

Κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκε σε εργαζόμενη στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εργαζόμενη από τις 7 Ιουνίου είχε νοσήσει και την επομένη μέρα διαγνώστηκε επίσημα με κορωνοϊό, μετά από εργαστηριακό έλεγχο. Άμεσα ενημέρωσε τον δήμο Θεσσαλονίκης, την γιατρό εργασίας αλλά και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνο Covid στον δήμο Θεσσαλονίκης Χάρη Αηδονόπουλο.

Στις 25 Ιουνίου η εργαζόμενη, πριν επιστρέψει στην εργασία της, ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι ήταν θετική στη μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνο Covid στον δήμο Θεσσαλονίκης Χάρη Αηδονόπουλο, χθες διενεργήθηκαν στο τέλος της βάρδιας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού και ήταν όλα αρνητικά.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ζήτημα της πανδημίας. Ωστόσο, δεν έχουμε καμία επίσημη οδηγία από τον ΕΟΔΥ για τη μετάλλαξη Δέλτα», επισήμανε στη Voria.gr ο κ. Αηδονόπουλος.

Από την πλευρά τους πάντως οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο δήμος δεν χειρίζεται σωστά τα κρούσματα τα οποία εντοπίζονται. Είναι χαρακτηριστικό όπως επισημαίνουν ότι στο τελευταίο κρούσμα με την εργαζόμενη στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού δεν υπήρξε ούτε ιχνηλάτηση επαφών, ούτε μπήκε κάνεις σε καραντίνα, ούτε τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.