Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΘΒΕ: Η TOSCA ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα άρτιο και πλούσιο θέαμα στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου, που αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις του με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζουν το μεγαλύτερο οπερατικό «θρίλερ».

Η παραγωγή «Tosca» του Τζάκομο Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΚΘΒΕ πρωτοπόρο πάντα στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, με ποιοτικά θεάματα που σέβονται το κοινό της πόλης κατασκεύασε, με την εμπειρία που το χαρακτηρίζει, εκπληκτικά σκηνικά υποστηρίζοντας τη διασημότερη όπερα παγκοσμίως.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα άρτιο και πλούσιο θέαμα στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου, που αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο, στις 5, 8, 12 και 15 Ιουλίου.

Υπόθεση

Στην «Τόσκα» ο Πουτσίνι στήνει πάνω στο φόντο των αναταράξεων της Ρώμης του 1800, ένα παιχνίδι όπου έρωτας, ζήλεια και σαδισμός οδηγούν, μέσα από μια σχεδόν κινηματογραφική πλοκή, τους τρείς πρωταγωνιστές στο θάνατο. Ενενήντα επτά καλλιτέχνες ετοιμάζουν μια παράσταση που η υποβλητική μουσική του Πουτσίνι μαζί με το σασπένς της καταιγιστικής δράσης, θα παρασύρουν το κοινό σε δύο αγωνιώδεις ώρες λυρικού βερισμού. Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ' ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και σκοτεινών πόθων.

Δήλωση Καλλιτεχνικού Διευθυντή ΚΘΒΕ κ. Νίκου Κολοβού

«Θεωρώ ιδιαίτερα εποικοδομητικές τις συνέργειες γιατί η «συζήτηση» είναι αυτή που ανοίγει καλλιτεχνικούς δρόμους προκειμένου να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που να έχει κυρίαρχο στοιχείο του την ποιότητα. Θα επαναλάβουμε και πάλι καινοτομία είναι η ποιότητα. Έχουμε ανάγκη να καινοτομούμε ποιοτικά με όπλα τη γνώση και την τεχνογνωσία, στοιχεία στα οποία το ΚΘΒΕ πρωτοπορεί. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους»

Συντελεστές

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης: Μουσική διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου
Σκηνοθεσία- σκηνικά- κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Floria Tosca Σοφία Μητροπούλου
Mario Cavaradossi: Κωνσταντίνος Κληρονόμος
Baron Scarpia: Γιάννης Σελητσανιώτης
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης: Διεύθυνση χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου
Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης: Διεύθυνση χορωδίας: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου

Πληροφορίες

Χώρος: Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
Παραστάσεις : Δευτέρα 05/07/21, Πέμπτη 08/07/21, Δευτέρα 12/07/21, και Πέμπτη 15/07/21
Ώρα έναρξης :21.00
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00- 15:30,
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00- 14:00 & 17:30 - 20:00
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 15€, Κανονικό Β' Ζώνη 18€, Κανονικό Α' Ζώνη 25€. Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€. Η προπώληση των εισιτηρίων σταματά 4 μέρες πριν την πρεμιέρα και στη συνέχεια ισχύουν οι κανονικές τιμές
Πληροφορίες: www.kepo.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ