Skip to main content

ΚΘΒΕ: Μια παράσταση διαμαρτυρία στον «πόνο» με ψιθύρους και κραυγές

Το Υπουργείο Υπέρτατης Ευτυχίας παρουσιάστηκε από την Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα», στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Μια αποφασιστική διαμαρτυρία, με ψιθύρους και κραυγές, με δάκρυα και μερικές φορές με γέλια, ενάντια σε κάθε πόλεμο, σε κάθε διαφορετικότητα, με μηνύματα ελπίδας, αγάπης και συγχώρεσης, παρακολούθησε χθες το κοινό της Θεσσαλονίκης από την Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα», στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

«Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» της σπουδαίας ακτιβίστριας και βραβευμένης συγγραφέας Αρουντάτι Ρόϊ (Booker για το βιβλίο «Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων»), σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, είναι μια παράσταση διαμαρτυρία στον ίδιο τον «πόνο» που μπορεί να προκαλέσει κάθε μορφή βίας, με ερμηνείες από κωφούς και ομιλούντες ηθοποιούς που συγκινούν!

Για ακόμη μια παράσταση σήμερα 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο της ΕΜΣ, με την πρωτοβουλία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «ΚΘΒΕ plus», που περιλαμβάνει συνεργασίες με διαφορετικούς Καλλιτεχνικούς φορείς και Οργανισμούς.