Skip to main content

Λαγκαδάς:Μετρούν πληγές από τη θεομηνία-Ξεκινούν αιτήσεις αποζημιώσεων

Ο δήμος έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του περιφερειάρχη, ενώ ήδη γίνεται μια πρώτη καταμέτρηση των ζημιών.

Τις πληγές από τη χθεσινή θεομηνία μετρούν στον Λαγκαδά με πολλά νοικοκυριά σε οικισμούς του δήμου να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ καταστροφές υπάρχουν και στις καλλιέργειες.

Το μένος της κακοκαιρίας ήταν τόσο μεγάλο, που όπως φαίνεται στις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου έπεσαν 78 mm βροχής σε 3,5 ώρες.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου αναμένεται να προχωρήσει σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες.

Ο δήμος έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ ήδη γίνεται μια πρώτη καταμέτρηση των ζημιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο δήμος Λαγκαδά, καλεί τους πολίτες από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης στον δήμο εφόσον η οικοσκευή έχει υποστεί ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα.

Αναμένεται να υπάρξουν διευκρινίσεις και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, όπως και για τις αποζημιώσεις στις αγροτικές καλλιέργειες.