Skip to main content

Λάρισα: Εγκατέλειψαν τεράστιο ιγκουάνα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων (φωτο)

Το ιγκουάνα εντοπίστηκε σε απορρίμματα το πρωί της Τρίτης από πολίτη - Το εξωτικό ζώο περιέθαλψε υπάλληλος του δήμου Λαρισαίων

Ένα εγκαταλελειμμένο ιγκουάνα μεγάλων διαστάσεων εντοπίστηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων σε σημείο της Λάρισας.

Το ιγκουάνα εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης από πολίτη ο οποίος παρατήρησε ότι σε σημείο της λεωφόρου Κ. Καραμανλή, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων βρίσκονταν πλαστική σακούλα η οποία, πιθανότατα, περιείχε ζωντανό οργανισμό. Κοιτώντας καλύτερα διαπίστωσε πως ο οργανισμός αυτός, παρέπεμπε σε κάποιο εξωτικό ζώο, πιθανότατα ερπετοειδές.

Λίγη ώρα αργότερα, ειδοποιήθηκε ο δήμος Λαρισαίων και ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Διαχείρισης Αγριας Πανίδας κ. Γιώργος Χριστοδούλου βρέθηκε στο σημείο και διαπίστωσε πως το ζώο που βρίσκονταν μέσα στη σακούλα ήταν όντως, ένα πράσινο ιγκουάνα, τα οποία επιλέγουν αρκετοί ως κατοικίδια. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να το κρατήσει και επέλεξε να το εγκαταλείψει μέσα σε μια σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Το εξωτικό ζώο, το οποίο χρειάζονταν άμεσα ζεστό περιβάλλον περιέθαλψε ο υπάλληλος του δήμου Λαρισαίων, ενώ μετά από επαφές και συνεννοήσεις, το ιγκουάνα μεταφέρθηκε χθες βράδυ για την Αθήνα, όπου κατέληξε στα χέρια των υπευθύνων του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Όπως σημειώνει το larissanet, το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του δήμου Λαρισαίων, το οποίο ως υπηρεσιακή δομή, έχει συσταθεί, τα τελευταία χρόνια, με την ευκαιρία της απόκτησης των γερακιών για την απομάκρυνση των κορακοειδών από το κέντρο της πόλης, έχει φροντίσει και περιθάλψει σημαντικό αριθμό ζώων, συνήθως άγριων πουλιών, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να διαχειριστεί περίπτωση εγκαταλελειμμένου ιγκουάνα.