Skip to main content

Λάρισα: Συμβολική κατάληψη γραμμών - Στοπ σε δύο τρένα για Θεσσαλονίκη

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο 10χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του στις σιδηροδρομικές γραμμές που διασχίζουν τη Λάρισα

Ακινητοποιημένες στην έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας παρέμειναν για περίπου δύο ώρες οι αμαξοστοιχίες 1597 και 52 που εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τις 11:37 καταλήφθηκαν οι γραμμές στην έξοδο του σταθμού της Λάρισας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υλοποίηση των δρομολογίων.

Την κατάληψη των γραμμών πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο ενός 10χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του στις σιδηροδρομικές γραμμές που διασχίζουν τη Λάρισα, στο ύψος της συνοικίας Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με το Larissanet, μετά την τέλεση του μνημόσυνου στη μνήμη του άτυχου παιδιού, κατευθύνθηκαν προς τις σιδηροδρομικές γραμμές και τις κατέλαβαν.

Εκεί ζήτησαν να μην ξεχαστούν τα θέματα ασφάλειας που αναδείχθηκαν σε ότι αφορά την περίφραξη και να τηρηθούν οι υποσχέσεις, οι οποίες από τότε δόθηκαν, ώστε να μην θρηνήσει η πόλη και άλλα θύματα.

Η κατάληψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:30.

Πηγή φωτογραφίας: Larissanet.gr