Skip to main content

Τρεις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων απέτρεψαν σωφρονιστικοί σε Κορυδαλλό και Λάρισα

Σύμφωνα με την ΠΟΥΕΦ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε Λάρισα και Κορυδαλλό σημειώθηκαν τρεις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων

Τρεις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε Λάρισα και Κορυδαλλό, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.

Η τελευταία από αυτές πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την ΠΟΥΕΦ, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Λάρισας. Εκεί, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κρατούμενος που μετήχθη εκτάκτως δηλώνοντας ασθενής και υποβασταζόμενος από πατερίτσες, ύστερα από την ολοκλήρωση των εξετάσεων, «πέταξε τις πατερίτσες προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αποδράσει, καθώς συνελήφθη ύστερα από σύντομη καταδίωξη από τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Λάρισας, που είχαν και την ευθύνη της μεταγωγής».

Η ΠΟΥΕΦ σημειώνει ότι ο εν λόγω κρατούμενος, τις τελευταίες ημέρες μετήχθη τρεις φορές συνολικά στο εφημερεύων Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις πατερίτσες προκειμένου να εξεταστεί, αφού κάθε φορά προφασιζόμενος είτε τραυματισμό στο κεφάλι, είτε τάσεις λιποθυμίας και ζαλάδας, επικαλούνταν κινητικά προβλήματα.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης μέσω της ανακοίνωσης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους εργαζόμενους του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Λάρισας για το «υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την υπηρεσιακή υπευθυνότητα που υπέδειξαν».