Skip to main content

Απίστευτο: Λάθος υπολογισμός έφερε τη Φλώρινα ουραγό στους εμβολιασμούς!

Η λανθασμένη αναγωγή των εμβολιασμένων στον συνολικό πληθυσμό έδωσε υποδιπλάσια ποσοστά εμβολιασμών στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας

Ένα λάθος στην αναγωγή των εμβολιασμένων στον πραγματικό πληθυσμό της περιοχής έφερε την περιφερειακή ενότητα της Φλώρινας ουραγό του προγράμματος Ελευθερία!

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζονταν μέχρι χθες στον επιδημιολογικό χάρτη, η Φλώρινα εμφανιζόταν να βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ποσοστά εμβολιασμένων, με μόλις 24,52% των πολιτών να έχει λάβει την πρώτη δόση και μόλις 21,59% να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Το ποσοστό προβλημάτισε τις τοπικές αρχές που έθεσαν σχετικό ερώτημα προς την πολιτεία, για να αποκαλυφθεί τελικά ότι επρόκειτο για λάθος. «Εμείς ως αντιπεριφέρεια λέγαμε εξ αρχής στην πολιτεία ότι τα στοιχεία δεν είναι σωστά. Τα στοιχεία των κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας που έχουν εμβολιαστεί είναι πάνω από 21.000. Βάσει, λοιπόν, αυτών των στοιχείων και βάσει του πληθυσμού που είναι 51.400, το ποσοστό δεν μπορεί να είναι πραγματικό. Από την αρχή αντιδράσαμε, επικοινώνησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και δικαιωθήκαμε. Έγινε λάθος στην αναγωγή του ποσοστού των εμβολιασμένων στον συνολικό πληθυσμό», είπε στη Voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές.

Μετά την παρέμβαση αυτή τα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη διορθώθηκαν και δείχνουν ότι το 42,16% των κατοίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 37,79% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.