Skip to main content

Λαβρόφ: Απαράδεκτη κλιμάκωση η αποστολή όπλων στην Ουκρανία ικανών να πλήξουν τη Ρωσία

«Σοβαρό βήμα προς μια απαράδεκτη κλιμάκωση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τον εφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα από τις δυτικές χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη τη Δύση ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα ικανά να πλήξουν το ρωσικό έδαφος θα συνιστούσε ένα «σοβαρό βήμα προς μια απαράδεκτη κλιμάκωση», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό TASS.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε στο αραβόφωνο κανάλι RT ότι ελπίζει πως οι «λογικοί άνθρωποι στη Δύση θα το κατανοήσουν αυτό», προσθέτοντας: «Υπάρχουν ακόμη λίγοι (σ.σ. λογικοί) εκεί», σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Ανοιχτός εκβιασμός του Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Ο Ρώσος πρόεδρος διεμήνυσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Πέμπτη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης, αλλά με την προϋπόθεση ότι η Δύση θα άρει κυρώσεις, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση.

Είπε επίσης στον Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στην Ιταλία