Skip to main content

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα λάβει μέτρα για το Αφγανιστάν

«Η Ρωσία δεν θα λάβει κανέναν μέτρο, όσο η όξυνση της κατάστασης στο Αφγανιστάν δεν υπερβεί τα σύνορά του», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία δεν θα λάβει κανένα μέτρο, όσο η όξυνση της κατάστασης στο Αφγανιστάν δεν επηρεάζει την κατάσταση στα εδάφη των συμμάχων της Μόσχας. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ινδό ομόλογο του Σουμπραμανιάμ Τζαϊσακάρ.

«Σε ότι αφορά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες απουσία πολιτικού διαλόγου, αυτό που συμβαίνει στην επικράτεια του Αφγανιστάν μας ανησυχεί αποκλειστικά από την άποψη της πιθανής μεταφοράς δυσάρεστων καταστάσεων στα εδάφη των συμμάχων μας. Δεδομένου ότι οι Ταλιμπάν κατέλαβαν μεθοριακά σημεία στα σύνορα με το Ιράν και στα σύνορα με το Τατζικιστάν...όσο αυτό συμβαίνει στο έδαφος του Αφγανιστάν, δεν ετοιμαζόμαστε να λάβουμε κανένα μέτρο, εκτός από το να επαναλαμβάνουμε επίμονα τις εκκλήσεις μας, ώστε ο πολιτικός διάλογος, τον οποίο στα λόγια υποστήριξαν όλοι οι Αφγανοί, να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν, ελέγχουν τα δυο τρίτα των συνόρων του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν.