Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

LE POINT - ΣΚΛΗΡΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΓΙΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΙ»

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός, ο άλλος εκρηκτικός, όμως ο Πούτιν και ο Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα» αναφέρει το δημοσίευμα το Le Point.

Πούτιν-Ερντογάν, το διαβολικό ζευγάρι. Με αυτό το πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί το γνωστό εβδομαδιαιο παριζιάνικο περιοδικό Le Point, δίνοντας εξ αρχής τον... τόνο από το Παρίσι (αλλα και σε άλλες ευρωπαικες πρωτευουσες) για την παράταιρη συμφωνία ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα.

«Ο ένας ειναι μονότονος και ψυχρός. Ο άλλος εκρηκτικός. Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά τελειώνουν με θετικό αποτέλεσμα. ''Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουμε συμβιβασμούς που είναι ευνοϊκοί και για τα δύο μέρη'', λέει με ικανοποίηση ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους» σχολίσαν και οι δυο πλευρες, σύμφωνα με ο γαλλικό περιοδικό.