Skip to main content

Βίντεο με τον Προτάσεβιτς δημοσίευσαν οι λευκορωσικές αρχές-Τι αναφέρει ο νεαρός

Η πληροφορία μεταδόθηκε από δημοσιογράφους του δικτύου NEXTA, όπου δημοσιογραφούσε ο Προτάσεβιτς. Για πρόβλημα στην καρδία έκανε λόγο η μητέρα του.

Βίντεο που απεικονίζει τον Ρομάν Προτάσεβιτς έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Λευκορωσίας, το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να διευκρινίζεται πότε ακριβώς τραβήχτηκε.

Φιλοκυβερνητικά κανάλια δημοσίευσαν βίντεο του Ρομάν Προτάσεβιτς, στο οποίο, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Hanna Liubakova, «αναγκάζεται να ομολογήσει» ότι «σχεδίαζε ταραχές». Η δημοσιογράφος από τη Λευκορωσία σχολιάζει ότι ο νεαρός έχει ξυλοκοπηθεί.

Την ίδια ώρα, το ΥΠΕΣ της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι ο Ρομάν Προτάσεβιτς βρίσκεται στη φυλακή.

Ο 26χρονος Λευκορώσος δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Μινσκ όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στη λευκορωσική πρωτεύουσα, κρατείται σε μια φυλακή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως ο Προτάσεβιτς δεν έχει παραπονεθεί για προβλήματα υγείας.

Νωρίτερα, λογαριασμοί δημοσιογράφων στο Twitter, επικαλούμενοι τη μητέρα του Ρομάν Προτάσεβιτς, μετέδιδαν -τονίζοντας ότι επρόκειτο για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- ότι ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται έχοντας καρδιακά προβλήματα.