Skip to main content

Λευκός Οίκος: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό σήμερα ότι «εντός των επόμενων ημερών» οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

Η Σουηδία παρέδωσε στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας, στο οποίο περιλαμβάνονται και βλήματα πυροβολικού, ανέφερε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ.

«Θαυμάσια νέα από τη Σουηδία: το 7ο στρατιωτικό πακέτο βοήθειας, με πυρομαχικά για το πυροβολικό, θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό», έγραψε στο Twitter ο υπουργός, ευχαριστώντας τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Σουηδίας. «Μαζί θα αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Από τον Λευκό Οίκο εξάλλου έγινε γνωστό σήμερα ότι «εντός των επόμενων ημερών» οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουμε ότι (οι Ουκρανοί) θα έχουν τα μέσα για να κερδίσουν τη μάχη επί του πεδίου και για αυτό (...) έχουμε ήδη υποσχεθεί περισσότερα από 13 δισεκ. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια για τις ουκρανικές δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις» είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, του οργάνου που διαχειρίζεται τα θέματα άμυνας και διπλωματίας στον Λευκό Οίκο.

Ο Κίρμπι δεν έκανε κανένα σχόλιο για την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί στην περιοχή της Χερσώνας, μιας από τις λίγες μεγάλες πόλεις που έχουν καταλάβει η Ρώσοι. «Αφήνουμε τους Ουκρανούς να μιλήσουν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους και για την επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων, είτε είναι επιθετικές, είτε αμυντικές», εξήγησε.