Skip to main content

Λεκάκης προς δ. συμβούλους: Τηρήστε τους κανόνες εμφάνισης και συμπεριφοράς

Η επιστολή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πέτρου Λεκάκη στους συμβούλους - «Τηρήστε τους κανόνες συμπεριφοράς και εμφάνισης»

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης έχουν βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων όχι μόνο για τα θέματα που συζητούνται αλλά και για τις εμφανίσεις των δημοτικών συμβούλων.

Οι συνεδριάσεις, λόγω της πανδημίας εδώ και πολλούς μήνες, πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης με τους περισσότερους συμβούλους να συμμετέχουν σε αυτές από τα σπίτια τους και από τα γραφεία τους με αποτέλεσμα να επικρατεί μία... χαλαρότητα. Αρκετές φορές όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις που μεταδίδονται live από το youtube είδαν ορισμένους συμβούλους να τρώνε, να καπνίζουν ακόμα και να είναι ντυμμένοι με τις πιτζάμες τους.

Φρένο σε αυτή την κατάσταση επιχειρεί να βάλει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης. Μάλιστα, για το θέμα απέστειλε επιστολή προς όλους τους συμβούλους «να τηρούν τοιυς ίδιους κανόνες συμπεριφοράς και εμφάνισης», όπως ακριβώς γινόταν και με τις ζωντανές συνεδριάσεις από το δημαρχιακό μέγαρο.

«Όσοι επιθυμούν να καπνίσουν, να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή ακόμη και να φάνε, τους παρακαλώ να κλήσουν την κάμερά τους, σεβόμενοι το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου», επισημαίνεται στην επιστολή του κ. Λεκάκη.

«Με την ευχή πως σύντομα οι συνεδριάσεις θα γίνουν και πάλι ζωντανά και θα επέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για τη συνεργασία», καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Σώματος.