Skip to main content

Λέκκας για σεισμική ακολουθία: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – Παρακολουθούμε το φαινόμενο

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός για την χθεσινή σεισμική ακολουθία σε Κορινθιακό, Κρήτη και Κάσο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός για την χθεσινή σεισμική ακολουθία σε Κορινθιακό, Κρήτη και Κάσο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας λέγοντας ότι «δεν ανησυχούμε, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Διαβάστε: Δεκάδες σεισμικές δονήσεις μεταξύ Κρήτης και Κάσου κατά τη διάρκεια της νύχτας

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών περιέγραψε ότι «από χθες το απόγευμα έχουμε αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές. Στον ανατολικό Κορινθιακό, ο σεισμός έγινε σε περιοχές όπου έχουμε έντονη σεισμικότητα και ήταν της τάξης των 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Είναι γνωστό εστιακό κέντρο. Δεν ανησυχούμε, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, η σεισμική ακολουθία που παρατηρείται σε Κάσο και Κρήτη δεν προβληματίζουν γιατί είναι στην υποθαλάσσια περιοχή, γεγονός που μετρίασε τις όποιες επιπτώσεις.

Σχολιάζοντας τον σεισμό στην Κρήτη ο κ. Λέκκας υποστήριξε ότι δεν συνδέεται με τους παλαιότερους σεισμούς σε Αρκαλοχώρι και Ζάκρο και δεν υπάρχει μια γενικότερη διέγερση στον ελληνικό χώρο.