Skip to main content

Λέσβος:Πήραν τα όπλα οι κάτοικοι-Χτυπημένοι από σκάγια δύο αστυνομικοί

Μόνο σήμερα, έως το μεσημέρι στο νησί της Λέσβου είχαν τραυματιστεί άλλοι 43 αστυνομικοί, ενώ και οκτώ τραυματίστηκαν στη Χίο.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρονται οι δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά από κυνηγετικό όπλο, στη διάρκεια των συνεχιζόμενων επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών, που διαμαρτύρονται για τη νέα κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων έφθασε μέσα από δασικές οδούς στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Αστυνομικοί που αποχωρούσαν από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο Κυριαζή της περιοχής Παγανή, όπου και αποκλείστηκαν.

Μόνο σήμερα, έως το μεσημέρι στο νησί είχαν τραυματιστεί άλλοι 43 αστυνομικοί, ενώ και οκτώ τραυματίστηκαν στη Χίο.

Έντονα διαμαρτυρήθηκαν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), για όσα διαδραματίζονατι σε βάρος συναδέλφων τους και ζητούν την άμεση επιστροφή τους.